Techniek; het blijft toch mensenwerk

Routigo-Techniek-het-blijft-toch-mensenwerk_2

Hoe kijk jij aan tegen de zelfrijdende auto? Hoor jij bij de groep jubelende enthousiastelingen of bij hen die hun vraagtekens zetten bij deze nieuwe technologie? Hoe hard we ook gillen dat deze auto er vandaag of morgen komt, we weten allemaal, fan of niet, dat dit project in de praktijk nog tegen behoorlijk wat ‘verkeersdrempels’ aanloopt. Menselijk handelen mist en dat vinden we eng. Niet gek ook, want de mens blijft een factor in technologie. Zo ook bij RoutiGo. Hoe zorg je er nou voor dat je het meeste haalt uit een tool als RoutiGo? En hoe zorg je ervoor dat de operatie daarmee ook echt verder komt?

 

Zet denkkracht centraal

Een app impliceert al snel dat de techniek alléén een probleem oplost. Daarin gaan wij voorbij aan een hoop achterliggende denkkracht. Ideeën waardoor de techniek tot stand kwam en ideeën die een operatie, naast technische tools, verder helpen. Bij RoutiGo liggen wij er oprecht ’s nachts wakker van als een klant kampt met een probleem. Onder de douche of in bed ontstaan dan nieuwe ideeën, die wij de volgende ochtend in praktijk brengen. Dat doen wij naast het aanbieden van technologie ook gewoon door naar de klant toe te rijden en hem te helpen; face to face.

 

Adoptie: het blijft toch mensenwerk

Een van onze klanten wil zelfstandig boodschappen bezorgen. Hij is van mening dat hij dat alleen succesvol kan doen wanneer hij zijn klanten kan vertellen wanneer hij precies bij hen op de stoep staat. Hij schakelde ons in en wij hielpen hem met de app. Op papier; een samenwerking tussen techniek (de app) en de eindgebruiker die niet mis kan gaan. In de praktijk; chauffeurs die anders moeten werken en bestaande IT systemen die niet meewerken. Het koppelen van systemen is niet moeilijk, ervoor zorgen dat er uit het systeem komt wat eruit moet komen, is ook niet moeilijk. Maar op het moment dat mensen, werknemers, met hun vingers het toetsenbord aanraken, gaat het vaak mis. Uiteindelijk blijft logistiek werken, ook via een app, voorlopig nog mensenwerk.

 

Begeleidt de operatie!

Het bieden van de juiste persoonlijke begeleiding is hierin dan ook essentieel, vinden wij. Naast onze app bieden we dan ook persoonlijke aandacht en know how. Heel veel ervaring, opgedaan bij onze andere klanten in de logistiek. Is er een probleem, dan kijken we mee, komen we naar je toe en lossen we het op. Dat heeft weinig te maken met software, maar zit hem in de operatie. Wij verschuilen ons niet achter techniek, maar gaan problemen samen te lijf. De gehele operatie ondersteunen wij. Met menselijk denken en adequaat handelen. En dat biedt meerwaarde.


RoutiGo mailen

info@routigo.com