Kijk je mee in onze glazen bol?

Big Data hot? Dan ken je Artificial intelligence nog niet. Deze tweede trend doet voorspellingen op basis van eerdere data. Een technologisch hoogstandje dat we ook steeds vaker in pakketbezorging zien. Om bijvoorbeeld op basis van verkeersdrukte en hit rates een route te bepalen. En er volgt meer. Intelligente pakketjes en nog slimmere telefoons. Wij denken graag een stap vooruit. We nemen een kijkje in onze glazen bol. Kijk je mee?

 

Voorspellingen

Het klinkt reuze interessant: Artificial intelligence. Maar wat is dat nou eigenlijk? Vrij vertaald: kunstmatige intelligentie. Software die zoekt naar correlaties vanuit historische data. Om op basis daarvan voorspellingen te doen, die het product en de service verbeteren. Alleen iets voor IT-nerds? Niks van waar. Het is namelijk hartstikke handig in de bezorging. Wat denk je van het volgende? Niet zomaar, maar op basis van verkeersdrukte, hit rates en patronen van ervaren chauffeurs, een route rijden. Toekomstdromen? Nee hoor. Dit zijn concrete ontwikkelingen die nu al plaatsvinden in de bezorging. Doe jij al mee?

 

Het beste van twee werelden

Niet het technische, maar het menselijke aspect staat centraal in de bezorging. Daarmee behaal je winst in the last mile. Ervaren chauffeurs ontdekken al jaren sluiproutes, de beste plekken om te parkeren, knelpunten in hun route en meer. Wat nu als we deze kennis verwerken in software? In een zelflerend systeem dat kennis opslaat en aanpast aan de omgeving zoals die nu is, op basis van eerdere data. Dan krijgt de computer de intuïtie en ervaringen van deze ervaren chauffeurs. En de onervaren chauffeur de intuïtie en ervaringen weer van de computer. Mens en techniek, het beste van twee werelden, komen zo samen.

 

Een kijkje in de glazen bol

In techniek zijn we ver, maar gaan we nog veel verder. Zo duurt het niet lang meer voor pakketten intelligent zijn. Wij voorspellen dat het mogelijk wordt om pakjes te laten reageren zodra je ze roept of op een knop op je smartphone drukt. Dat bespaart de chauffeur tijd. Aan het begin van zijn werkdag, bij het inladen van de auto en tijdens een stop, wanneer hij een pakketje zoekt. Daarnaast wordt onze telefoon steeds slimmer. Meer en meer wordt dit apparaatje onze persoonlijke assistent. Binnenkort verschijnt het navigatiescherm wanneer je een telefoon in de houder klikt. En opent het handtekeningscherm wanneer je een pakketje aflevert. Toekomstmuziek? Ja. Ver weg? Nee. Wij zijn er klaar voor. Jij ook?

 


RoutiGo mailen

info@routigo.com