It takes 3 to tango

Er was eens een kleine ondernemer in een klein dorp met weinig aanloop. Hij verkocht heerlijke wijn in zijn delicatessenzaak, maar wilde best meer klanten. Zijn overbuurvrouw runde een damesmodezaak. Bij haar kwamen dames vol shopplezier over de vloer. Helaas (te) vaak vergezeld van een man die daar helemaal geen zin in had. Op een dag kreeg de onderneemster een briljant idee. Die irritante mannen, die stuurde zij voor een glaasje wijn naar de overkant. Zo had zij tijd en ruimte met haar klant, wat neerkwam op meer winst en haar overbuurman kon de achterbak van de heren vol laden, met dozen wijn. Immers, als mevrouw geld uitgeeft, mag meneer de wijnkelder toch ook wel aanvullen? Deze onderneemster snapte dé gouden regel: zaken doe je niet één op één. It takes 3 to tango!

Logisch toch?

Jij werkt samen met jouw klant. Een 1-2tje. Of toch niet? Van vrijwel ieder commercieel succes profiteert een derde partij. Zo ook van efficiënte bezorging. Neem het koeriersbedrijf, de e-commerce partij en … natuurlijk de consument! Voor die koerier maakt RoutiGo de planning helder, door routes af te stemmen op basis van af te leveren postcodes. De koerier levert op zijn beurt pakketten voor een klant af. En die klant? Die levert aan consumenten. Geen 1-2tje, maar een 1-2-3-4’ tje in deze. Met RoutiGo voorziet de koerier zijn klant van informatie over de bezorging. Samen stemmen zij de beste bezorgtijd af. Belangrijk want de ontvanger moet wel thuis zijn als er geleverd wordt. Dat klinkt heel logisch toch? Waarom wordt er dan nog altijd bezorgd wanneer het de bezorger goed uitkomt?

Communicatie is key

Werk je met meerdere partijen, dan moet je met meerdere partijen communiceren. It takes 3 to tango. Anders haalt de ontvanger en ook jij, hier geen voordeel uit. Want krijgt de consument buiten het ‘afleverwindow’ zijn levering, dan moet de koerier nog een keer langs. En in onze tak van sport zijn de marges dermate laag, dat dit eigenlijk niet kan. Uiteindelijk verlies jij dan ook jouw klant. Op het moment dat jij flexibiliteit in je bezorging biedt, moet je dat ook echt bieden. Onderlinge communicatie, tussen alle partijen, is hierin key.

Waar zit jouw derde partner?

Communiceer je van A tot Z dan bied je toegevoegde waarde. Je streeft naar een betere klantbeleving, bij jouw klant en zijn klant (de consument). Pas dan is jouw samenwerking optimaal. Ik nodig je uit eens naar jouw business te kijken. Met wie werk jij samen? Waar zit jouw derde partij? Daar valt wint te behalen!

 


RoutiGo mailen

info@routigo.com