Hoeveel wielen heeft de toekomst?

Wij draaien de boel om

Het online boodschappen doen biedt supermarkten een heel nieuw speelveld. Het draait de hele logistieke operatie om. We gaan van klanten die aan orderpicking doen, naar puur en alleen bezorgen. Alle supermarkten zitten midden in een leerfase. Niemand wil de boot missen. Maar over welke boot praten we eigenlijk? Daar geeft iedereen op eigen wijze invulling aan. Nieuwkomer Picnic gaat volledig online. Zij laat fysieke aanwezigheid achterwege. Albert Heijn trekt haar bezorging los van haar winkels. Jumbo kiest voor een hybride tussenweg. En anderen besteden het gehele proces uit. Maar de wijze van bezorging? Die komt in de meeste gevallen overeen. Die is groen.

 

Over en uit voor de benzineslurper

Hollandse steden kampen met logistieke problemen. De binnensteden raken verstopt en co2 moet worden gereduceerd. Deze maand nog veroordeelde de rechter de Nederlandse staat. De overheid moet haar eigen regels, ten aanzien van NOX en CO2 uitstoot, nu echt gaan naleven. Dus moet de stad van haar busjes af. Het is gedaan met benzineslurpers en uitstootkanjers. Veel bezorgdiensten spelen hier slim op in. Zij gaan massaal voor de fiets. Ook supermarkten doen mee. Want deze verantwoorde manier van bezorgen, slaat aan bij de consument.

 

Van vierwieler tot bakfiets

De fietskoerier komt in vele vormen. Albert Heijn rijdt rond met elektrische bakfietsen. DHL presenteert de vierwielfiets en ook nieuw is het fietsproject voor service verleners. Daarbij kennen diverse steden een overstappunt voor chauffeurs. Buiten de ring parkeren zij de auto, waar ze overstappen op de bakfiets. En dat is nog niet alles. Er is zoveel gaande. Waar het precies heen gaat? Dat weet niemand. Maar dat duurzaam bezorgen de toekomst heeft, dat staat vast.

 

Groen heeft de toekomst

Samen gaan wij voor een groene wereld. De consument vindt het steeds belangrijker dat zijn aankoop op verantwoorde wijze wordt geleverd. Niet alleen gemak dient nog de mens. Ondernemers met een focus op vernieuwing slaan aan. Zij bieden positieve energie en werken vanuit een sterke ‘why’, de gedachte dat fietsen de wereld mooier maakt. Of de fietskoerier de toekomst heeft? Niet alleen. Hij is toch beperkt. Een koelkast vervoer je nou eenmaal niet op je rug of in een bak.

 

Een andere kijk op bezorging

De toekomst zit hem in alle groene logistieke ontwikkelingen samen. De bakfiets, het elektrisch voertuig en alles wat hierop volgt. Ontwikkelingen die vragen om een ander soort chauffeur. En een andere kijk op bezorging. Want voor nu komt 80 procent van de overlast in steden nog steeds van bedrijven die hun eigen producten leveren. Dan praten we niet over de leverancierkanjers die al groen denken. Dan praten we over bedrijven buiten de logistiek. Ook zij moeten mee met de toekomst. Want alleen samen maken wij bezorging beter.


RoutiGo mailen

info@routigo.com