Hoe goed is mijn bezorgoperatie nu echt?

hoe-goed-is-mijn-bezorgoperatie-nu-echt

 

Hoe goed is jouw bezorgoperatie nu echt? Stellen jouw planners de meest efficiënte routes samen? En hoe ver zit jij eigenlijk van dat ideale plaatje af? In uren, afschrijving, servicekader en klanttevredenheid? Heb je voldoende zicht en grip op de operatie? Die vragen beantwoordden wij onlangs in onze workshop ‘Hoe goed is mijn bezorgoperatie’. Was je er niet bij? Niet getreurd; 29 mei a.s. heb je een herkansing om de workshop bij te wonen. Alvast benieuwd naar tips & tricks? Lees dan verder.

Steden worden voller & klanten verwachten meer

De wereld verandert in rap tempo en de logistiek moet mee. Steeds meer woningen bouwen we dicht op elkaar, allemaal op dezelfde oppervlakten. Dat brengt, logistiek gezien, heel wat uitdagingen met zich mee. Tegelijkertijd eist de consument steeds meer van ons. Hij wil op zijn wenken worden bediend en is inmiddels al aardig ‘verwend’. Veel organisaties worstelen daarmee. Hoe communiceer je met de ontvanger, in welke mate betrek je hem in het afleverproces en hoe voldoe je aan zijn eisen zonder dat jouw marges daaronder lijden?

Definieer de juiste getallen

Inzicht in jouw huidige bezorgoperatie, biedt je antwoord. Hoe sta jij er momenteel voor op deze vlakken en waar is ruimte voor verbetering? Klinkt goed, dat inzicht, maar hoe verkrijg je dat eigenlijk? Naar welke getallen kijk je dan? Stel, je concentreert je op het aantal stops dat jouw bezorgers maken per uur. Meet je dan het aantal stops op een doordeweekse dinsdagmiddag of die in de avondspits op vrijdag? Stel je concentreert je op het tijdstip waarop jouw chauffeur terug is. Wat zegt dat dan eigenlijk precies? Misschien is je chauffeur wel lekker vroeg terug, maar zit zijn busje nog vol met onbezorgde pakketjes… Onze tips & tricks?

  • Start met meten.
  • Kies een getal dat jouw doelstelling meetbaar maakt.
  • Bepaal tevens een tegengetal.

Zo verkrijg jij eerlijk en volledig inzicht in jouw operatie.

Degene die je bezoekt staat voorop!

Of dit alles een kwestie is van cijfers? Absoluut niet. Stel de mens altijd centraal. Hij die bezorgt en hij die ontvangt. En experimenteer en leer. Alleen zo kom jij verder.

Op zoek naar meer tips en praktijkvoorbeelden? Dan mag je de tweede editie van deze workshop niet missen. Meld je hier aan!


RoutiGo mailen

info@routigo.com