Bij de ultieme klantreis hoort een ultieme ontvangstbeleving

Eindelijk is het zover; je product ziet het levenslicht. Maanden heb je eraan gewerkt, alles heb je gedaan om te zorgen dat je klant van A tot Z een waanzinnige belevenis ervaart. Je hebt een geweldige website met content die klopt als een bus, een webshop waar je wel hebberig van moét worden en een gestroomlijnd betaalproces waar niemand iets op aan te merken kan hebben. What else?

 

Gebutst en gedeukt busje

Na die perfecte online ervaring wil je natuurlijk niet dat je klant zwaar teleurgesteld is als je product wordt afgeleverd door een sjofele gast in een gebutst en gedeukt busje. Met een beetje pech ook nog te laat of beschadigd. Natuurlijk kun je kiezen voor een partnerschap met een grote speler, maar ook dan weet je niet of je klanten wel die beleving krijgen die jij voor ogen hebt, of ze hun product wel met een glimlach en een eventueel passende uitleg overhandigd krijgen.

Meer grip op de ontvangstbeleving

Als start-up heb je niet het budget van een Coolblue. Dat snapt iedereen. Maar realiseer je wel dat logistiek onderdeel is van die waanzinnige klantbeleving. Dat klinkt als preken voor eigen parochie, maar gelukkig staan we niet alleen in onze opvatting. Onderzoek van GfK toont aan dat maar liefst 60% van de consumenten meer grip wil op hun ontvangstbeleving. Uit het onderzoek komt naar voren dat het er niet meer om gaat hoe snel je het pakket bezorgt, maar dat het pakket geleverd wordt wanneer de consument het wil gebruiken en dat je hem of haar tijdens de ontvangstbeleving weet te verrassen.

Denk vanaf seconde 1 na over je logistiek

Ons advies is: denk vanaf het eerste moment na over je logistiek zodat je later niet stuurloos staat toe te kijken hoe alles in de soep loopt. Zie logistiek als een belangrijk onderdeel van die waanzinnige klantbeleving. Dat is niet iets wat je er even bij doet, maar verdient net zo’n prominente plek als de online beleving.

Het aflevermoment is heilig

Wat je klant ervaart moet magisch zijn en het aflevermoment is daarbij heilig. Laat hem of haar weten hoe laat je het pakketje aflevert. Immers, als je een krat boodschappen hebt besteld, wil je weten hoe laat je kunt gaan koken. Als je last minute een verjaardagscadeautje voor je kind hebt gekocht, wil je zeker weten dat je het pakketje op tijd in huis hebt. En als er zich dan toch een probleem voordoet, wil je als klant iemand aan de lijn krijgen die meteen weet waar het over gaat en het voor je oplost. En jij als leverancier wil de eerste zijn die van het probleem weet, zodat je adequaat kunt handelen. Want ook dat hoort bij een ultieme klantreis.

Sta je te trappelen?

Over twee weken gaan we dieper in op de bezorgoperatie. Wil je niet wachten tot de volgende blog maar wil je nu al alles weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 030 – 7600 018.


RoutiGo mailen

info@routigo.com